Loading...

Du laver kun én ansøgning om Samlelån – og modtager tilbud fra flere anerkendte banker

Start ansøgning  Lånesamleren ansøgning

Lånebeløb 150.000 kr.

30.000 kr.    500.000 kr.

Løbetid 10 år

1 år 12 år

Variabel pålydende rente fra kun 3,49%
Laveste månedlig ydelse: 1.556 kr.

Skriv dit CPR-nummer med alle 10 cifre og uden bindestreg. CPR-nummer bliver opbevaret sikkert og kun med adgang for de banker som vil give dig tilbud, når du færdiggør din ansøgning.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Udfyld kun én ansøgning - og modtag tilbud fra flere anerkendte banker på dit samlelån

Lånesamleren samler dine dyre lån til ét enkelt samlelån - derved får du mere luft i økonomien.

 • Samlelån ansøg gratis Ansøg gratis i dag

  Lad Lånesamleren gøre arbejdet for dig og lad bankerne konkurrere om dig – Gratis og uforpligtende. Her er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

 • Samlelån modtag flere tilbud Modtag flere tilbud

  Du modtager flere lånetilbud på dit samlelån og vælger selv det bedste tilbud.

 • Samlelån vælg det bedste tilbud Vælg det bedste lånetilbud

  Du ansøger altid helt uforpligtende og gratis. Lånetilbuddet og banken du vælger samler dine lån for dig til ét enkelt samlelån.

Det siger vores brugere

1.697 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få det bedste og billigste samlelån. Du får luft i økonomien og sparer både tid og penge.

Ansøg her
 • Samlelån let og enkelt Let, trygt og sikkert

  Det er let, trygt og sikkert at ansøge om et samlelån gennem Lånesamleren – og det tager kun 2 minutter.

 • Samlelån altid gratis Altid gratis

  Det er altid gratis at ansøge og du er ikke forpligtet til at benytte dine lånetilbud.

 • Samlelån altid sikkert Din sikkerhed

  Din fortrolighed og datasikkerhed er altid højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret og du er altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om lån & Samlelån

Læs mere om Lånesamleren herHvorfor samle sine lån?

Et samlelån gennem Lånesamleren kan være en god idé, hvis du har dyre lån og kreditter flere steder, da dine låneomkostninger dermed kan være unødigt høje, og det samtidig kan være svært for dig at bevare overblikket over din samlede gæld. Du samler således flere lån til kun ét lån hos én långiver. Du får kun én restgæld at betale af på og kun én rentesats at betale, og din daglige økonomi bliver lettere overskuelig. Det vigtigste er dog, at du kan spare mange penge ved at samle dine dyre lån og kreditter til ét billigere lån.

Forbrugerrådet støtter op om ideen, da de generelt mener, at det kan være en god ide at samle sin gæld ét sted, og til billigere omkostninger. Kunderne bør dog afsøge hele markedet og forespørge hos flere banker eller finansieringsselskaber, da der kan være forskel på omkostningerne hos de forskellige låneudbydere. Berlingske har spurgt Forbrugerrådet i denne artikel.

Lånetypen omtales også nogle gange som gældskonsolidering eller refinansiering.


Spar tid og penge

Har du mange lån og kreditter, kan du spare tid og penge ved at omlægge alle dine lån og kreditter til kun ét lån. Nogle lån og kreditter på mindre beløb, oftest kendetegnet ved at være optaget nemt og hurtigt, kan være dyre for dig og din økonomi. Disse lån vil som oftest have en høj rente og høj ÅOP, som er omkostninger du betaler for at låne. Med flere lån betyder det også, at du betaler flere løbende gebyrer på dine lån, hvilket ikke er hensigtsmæssigt.

Ved at samle dine lån kan du derfor spare penge, og give dig selv et større rådighedsbeløb om måneden. Tiden du bruger på at betale og administrere en masse dyre lån kan ligeledes blive reduceret ved at omlægge til dette. Ansøg her


Hvad kan jeg spare hos Lånesamleren?

Beløbet du kan spare ved at samle dine lån og kreditter til et lån gennem Lånesamleren afhænger selvfølgelig af flere ting. Det afhænger først og fremmest af hvor mange lån du ønsker at samle, og samtidig også hvor dyre disse lån er. Dernæst afhænger det også af den konkrete kreditvurdering som bankerne i vores samarbejde foretager af dig.

Lånesamleren drives af Letfinans, som er en dansk lånemægler. Med Lånesamleren og Letfinans som lånemægler, sætter vi din låneansøgning i konkurrence blandt flere banker, så du kan få så lave omkostninger som muligt. For nyligt sparede vi en kunde for mere end 35.000 kr., hvilket du kan læse mere om her.

Indtil videre har vores kunder, som ansøger om samlelån gennem os, fået en gennemsnitlig årlig besparelse på 19.400 kr. Det er en besparelse som kan mærkes, og som virkelig kan give luft i økonomien for den enkelte.


Din økonomi bliver mere overskuelig

Udover en økonomisk besparelse og tidsbesparelse ved at samle dine dyre lån og kreditter, vil du samtidig også kunne få en langt mere overskuelig økonomi. Mange lån og kreditter betyder mange månedlige afdrag, hvilket også øger sandsynligheden for at du misser én eller flere betalinger. Misser man en betaling får man rykkergebyrer som pludselig gør ens lån dyrere.

Det bliver også lettere for dig at gennemskue din økonomi, samt planlægge din økonomi gennem budgetter, og dermed også holde din økonomi inden for den budgetramme du selv har sat op. Skulle der opstå situationer hvor du skulle have behov for optagelse af yderligere lån, vil dette også bedre kunne lade sig gøre, da du har bedre overblik over din økonomi ligesom du også vil have et bedre råderum til det. Vær dog opmærksom på, at et samlelån ikke nødvendigvis er ensbetydende med mulighed for yderligere gældsætning.


Hvad er ÅOP?

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renteomkostninger betaler du ofte også andre gebyrer, og disse gebyrer indregnes i ÅOP, således de samlede omkostninger for dig udregnes i procent af lånebeløbet. Årlige Omkostninger i Procent giver dig som låntager et bedre overblik over de samlede omkostninger, der kan være i forbindelse med optagelse af lån hos en given udbyder.

Du kan få oplyst ÅOP før Skat og ÅOP efter Skat. Forskellen består i om beregningen tager højde for det fradrag du har for renteudgifter på lånet, hvor udgifterne bliver modregnet din skattepligtige indkomst. Banker og finansieringsselskaber indberetter dine udgifter automatisk til Skat, og du behøver derfor ikke foretage dig yderligere, da omkostningerne dermed automatisk bliver modregnet din skattepligtige indkomst. Du har dog mulighed for også selv at indberette renteudgifter til Skat i forbindelse med årsopgørelsen.

Du bør som udgangspunkt finde et lån med lav rente og lav ÅOP. Vær opmærksom på, at ÅOP ikke er en procentvis omkostning du skal betale på lånet årligt, men blot er et regnestykke der skal gøre nemmere for dig at se det samlede billede af omkostningerne på lånet.

Hvis du ønsker at optage et samlelån gennem Lånesamleren, vil det være muligt at få samlet alle dine lån med høj ÅOP til kun ét lån med en lavere ÅOP. Du kan få en ÅOP helt ned til 5,01% om året.


Hvordan fungerer det?

Samlelån eller gældskonsolidering betyder, at du samler flere dyre lån som du måtte have hos flere långivere, til kun ét billigere lån hos én långiver. Det betyder, at lånet du optager benyttes til at indfri dine andre dyre lån og kreditter. Som oftest vil det betyde, at du i din ansøgning skal redegøre for omfanget af dine lån. Dvs. hvor mange forbrugslån, privatlån, billån osv. du har og restgælden på disse. Desuden skal du oplyse om din generelle økonomi, herunder lønindkomst og andre indtægter samt udgifter. Hos traditionelle banker kan denne proces til tider være tidskrævende, ligesom du som oftest også ville skulle til møde i banken omkring lånet.

Hos Lånesamleren er processen med at ansøge gjort nem og overskuelig. Du udfylder en gratis ansøgning, og angiver låneformålet til at være ønske om at samle gæld og lån. Herefter indhenter Lånesamleren flere personlige tilbud til dig, og du vælger selv det lån, som passer dig bedst.

Spar tid og penge på alle dine dyre lån her


Kan jeg samle alle mine lån til ét lån?

Som udgangspunkt kan du samle alle dine lån i ét samlelån hvis dine lån er usikrede. Det betyder, at dine lån er udstedt uden sikkerhed i form af pant i et aktiv. Som oftest vil lån som andelsboliglån og boliglån være sikret med pant i enten din andelsbolig eller din ejerbolig. Når banken eller finansieringsselskabet har sikkerhed for lån i form af pant i din bolig, kan de kræve dig udsat for at kunne sælge boligen på auktion. Sikrede lån kan derfor som udgangspunkt ikke samles.

Usikrede forbrugslån, privatlån og banklån kan derimod godt indfries og samles til ét enkelt lån.


Indfrielse af lån

Når du samler flere lån til kun et enkelt lån, betyder det, at de andre lån du måtte have hos andre långivere skal indfries. Rent praktisk betyder det, at de andre lån skal betales ud og den tilbageværende restgæld på lånene indbetales til långiver. Du har som forbruger altid ret til at indfri dine lån før tid i henhold til Kreditaftaleloven.

Der er to måder at gøre det på: Enten får du udbetalt lånebeløbet på dit samlelån af den pågældende bank eller finansieringsselskab, som har godkendt dig til lånet, og hvor du selv står for at indfri de andre lån eller kreditter hos de respektive långivere.

Den anden måde at indfri på, er ved at långiveren som har udstedt samlelånet til dig, indfrier dine andre lån og kreditter for dig. Dette kan ske som et led i låneaftalen eller med en fuldmagt fra dig. Det er oftest det nemmeste for dig, ligesom de fleste banker og finansieringsselskaber helst vil gøre det på denne måde, da de dermed er sikre på, at lånet som har udstedt til dig med det formål at samle gæld, faktisk også bliver benyttet til at indfri lån og kreditter og ikke til yderligere gældsætning.


Du kan afvikle dit lån hurtigere

Hvis du føler, at du har luft i din økonomi med dine nuværende lån, og hvis dit budget hænger sammen, så er det værd at overveje, at benytte lejligheden til at blive hurtigere gældsfri med dit nye samlelån, og derved spare penge. Dette gøres ved at beholde ca. den samme månedlige ydelse på samlelånet som dine andre lån.

Fordelen ved dette er, at du får samlet dine lån til ét billigere lån, og at du samtidig justerer løbetiden ned på dit samlelån, så du på denne måde har en kortere periode hvor du betaler renter og gebyrer.


Forhøj dit lånebeløb

Du kan forhøje dit lånebeløb og få ekstra penge udbetalt til det du måtte ønske, når du ansøger hos Lånesamleren.

Det fungerer på den måde, at du oplyser hvilke lån du ønsker samlet til ét billigere lån. Det er f.eks. en god idé at samle dyre lån og kreditter som f.eks. dyre forbrugslån, kviklån og dyr kreditkortgæld. Når du har oplyst hvilke lån og kreditter du ønsker samlet, har du nu mulighed for at forhøje det lånebeløb du ansøger om. Du kan ansøge om op til 300.000 kr. udover dit samlelånsbeløb – dog i alt max. 500.000 kr.

Du skal dog være opmærksom på, at din økonomi skal kunne bære den ekstra omkostning der er forbundet med at optage yderligere gæld.


Refinansiering af et lån

Hvis du blot har ét enkelt lån, kan du også vælge at refinansiere dette lån til et lån med lavere månedlig ydelse. Oftest er det inden for realkreditlån man taler refinansiering, hvor mange boligejere i Danmark skal refinansiere deres realkreditlån mellem hvert 3. eller hvert 5. år. Dette skyldes realkreditlånet med pant i boligen forankret i nogle obligationer som løber i enten 3 eller 5 år. Når løbetiden på disse obligationer nærmer sig slutningen vil boligejeren skulle refinansiere sin gæld i boligen ved at omlægge til et andet lån. I forbindelse med refinansieringen kan der være mulighed for at få et andet lån med lavere rente.

Princippet er næsten det samme hvis du ønsker at refinansiere et eksisterende banklån, privatlån eller forbrugslån uden sikkerhed. Her vil du gennem Lånesamlerens lånemægler-tjeneste kunne ansøge om at få en lavere ydelse på dit eksisterende lån og derved spare penge. Vi sender din ansøgning i konkurrence blandt flere banker, så du kan få et bedre tilbud på dit eksisterende lån.


Ansvarlig långivning

Lånesamleren anbefaler at du lægger et holdbart budget for din økonomi før du ansøger. Dit budget bliver fastlagt ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.), og herefter trække dine faste månedlige udgifter fra (Husleje, el, vand, varme, transport etc.)
Vær desuden opmærksom på, at der kan være visse krav til dig som låntager. De forskellige banker og finansieringsselskaber har forskellige krav til dig der ønsker at optage et lån. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI registrering.

Du skal opfylde følgende minimumskrav:

 ● Minimum 21 år
 ● Fast indkomst på minimum 200.000 Kr. om året
 ● Ingen registrering som dårlig betaler, herunder hos RKI/Experian og Debitorregistret
Tjek om du evt. er registreret som dårlig betaler hos Debitorregistret her, og hos RKI/Experian her.

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (Gæld i forhold til indkomst), gældstyperne i forbindelse med ansøgning om samlelån, ejerforhold (Hus, Lejlighed og bil) osv. Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og ÅOP på dit lån, så du derved kan spare tid og penge ved at indfri dine dyre, nuværende lån og kreditter


Låneeksempler

Låneeksempel 1

Følgende er et eksempel på ét lån, hvor flere lån er blevet samlet til ét enkelt og billigere lån:

Vi antager, at en person har 3 lån og kreditter. Et forbrugslån med en restgæld på 57.000 kr. og en månedlig ydelse på 1550 kr., et kviklån med restgæld på 5000 kr. og en månedlig ydelse på 900 kr. og en kassekredit med en udnyttet ramme på 15.000 kr. og en månedlig ydelse på 500 kr. Samlet betaler personen 2.950 kr. pr. måned.

Et samlelån vil i dette tilfælde skulle optages med en samlet hovedstol på 77.000 kr. for at kunne indfri og samle de 3 lån og kreditter. Ved at antage, at lånet løber over 6 år, vil den laveste månedlige ydelse gennem Lånesamleren blive 1.234 kr. Samlede kreditomkostninger er 11.829 kr.

Dermed har personen opnået en månedlig besparelse på 1.716 kr. pr. måned – eller 20.592 kr. det første år af lånets løbetid.


Låneeksempel 2

Et andet eksempel er følgende, hvor der samles til et billigere lån:

En person har 3 lån og kreditter. Et forbrugslån med en restgæld på 25.000 kr. og en månedlig ydelse på 1500 kr., et usikret billån med restgæld på 125.000 kr. og en månedlig ydelse på 2500 kr. og et kreditkort med en udnyttet ramme på 35.000 kr. og en månedlig ydelse på 900 kr. Samlet betaler personen 4.900 kr. pr. måned.

Et samlelån vil i dette tilfælde skulle optages med en samlet hovedstol på 185.000 kr. for at kunne indfri og samle de 3 lån og kreditter. Personen vælger nu at have en forholdsvis kort løbetid på sit lån, hvilket bevirker, at den månedlige ydelse bliver forholdsvis høj, men at vedkommende samtidig betaler færre kreditomkostninger. Ved at antage, at lånet løber over 6 år, vil den laveste månedlige ydelse gennem Lånesamleren blive 2.919 kr. Samlede kreditomkostninger er 24.814 kr.

Personen har nu opnået en månedlig besparelse på 1.981 kr. pr. måned – eller 23.772 kr. det første år af lånets løbetid.

Personen kunne også vælge en længere løbetid på sit samlelån til 185.000 kr. Med en løbetid på 10 år og en laveste månedlig ydelse på 1.886 kr. vil personen spare 3.014 kr. pr. måned – eller 36.168 kr. det første år af lånets løbetid. Samlede kreditomkostninger vil være 41.297 kr. grundet den længere løbetid på lånet.


Låneeksempel 3

Som eksempel på samlelån, hvor der samles til et billigere lån:

Vi antager, at en person har 5 lån og kreditter. Et forbrugslån med en restgæld på 57.000 kr. og en månedlig ydelse på 1800 kr., et usikret billån med restgæld på 85.000 kr. og en månedlig ydelse på 3000 kr., et privatlån med restgæld på 42.000 og månedlig ydelse på 1600 og et kreditkort med en udnyttet ramme på 35.000 kr. og en månedlig ydelse på 1200 kr. Samlet betaler personen 7.600 kr. pr. måned.

For at samle alle lån og kreditter skal der optages lån med hovedstol på 219.000 kr. Personen vælger nu at have en forholdsvis kort løbetid på sit lån, hvilket bevirker, at den månedlige ydelse bliver forholdsvis høj, men at vedkommende samtidig betaler færre kreditomkostninger. Vi antager, at lånet løber over 8 år. Den månedlige ydelse baseret på middelrente gennem Lånesamleren bliver 3.150 kr. Samlede kreditomkostninger er 83.443 kr.

Personen har nu opnået en månedlig besparelse på 4.450 kr. pr. måned – eller 53.400 kr. det første år af lånets løbetid.

Personen kunne også vælge en længere løbetid på sit samlelån til 219.000 kr. Med en løbetid på 10 år og en månedlig ydelse på 2.707 kr. vil personen spare 4.893 kr. pr. måned – eller 58.716 kr. det første år af lånets løbetid. Samlede kreditomkostninger vil være 105.815 kr. grundet den længere løbetid på lånet.

Låneksempel 4 (Refinansiering)

Eksemplet her er på ét lån, der er blevet refinansieret til ét billigere lån:

En person har et lån, hvor vedkommende har en restgæld på 100.000 kr. Den månedlige ydelse er 2.249 kr. med en restløbetid på 67 måneder. Debitorrenten er 16%. og stiftelsesomkostningerne var 5000 kr.

Med en refinansiering af lånet gennem Lånesamleren til en månedlig ydelse på 2.004 kr. med en rente på 10% og stiftelsesomkostninger på 2000 kr. og løbetid på 67 måneder er besparelsen altså knap 250 kr. pr. måned – eller 16.750 kr. i resten af lånets løbetid.

Din foretrukne lånemægler

Vi vil være din og danskernes foretrukne lånemægler – Vi gør arbejdet for dig og lader bankerne konkurrere om at give dig det bedste samlelån.

Ansøg her